A nyaralás ára

Nemrég, az egyik hosszú hétvégénken elmentünk a kedvesemmel egy wellness szállodába, hogy kieresszük egy kicsit a gőzt. Ilyenkor, még a szezon előtt, az árak sem olyan vészesek, bár én úgy terveztem, hogy ebben a hónapban a ruhatáram felújítására költök majd többet, ezt a pihenést nem hagytam ki mégsem.

Persze nagyon jól éreztük magunkat, tömeg sem volt a szállodában, így például volt egy-két olyan alkalom, amikor csak ketten voltunk az uszodában, de a szaunában sem zavartak sokan. Mit mondjak, kiélveztük a dolgot, azt hiszem, maximálisan.

Persze aztán a következő hét elején megbántam az egészet, amikor a hétfő reggeli készülődéskor rám jött a tipikus női hisztéria, a „nincs egy rongyom, amit felvehetnék” mizéria. A barátom, Dani, mikor észlelte a jeleket, gyorsan elsietett a munkába, így utólag teljesen megértem, hogy miért.

Egy darabig még puffogtam magamban, aztán rájöttem, hogy sürgősen néznem kell egy webáruházat, ahol olcsó ruhákat árulnak, mert ha nem veszek valamit, ez mostantól a mindennapos állapotom lesz, és még a barátom is elhagy majd a végén.

Szóval amint este hazaértem a munkából, elkezdtem nézelődni az interneten. Rá is leltem egy olcsó ruha webáruházra, ahol tetszettek a darabok. Egy darabig keresgéltem az óriási kínálatban, én nagyjából 10 percnek érzékeltem, de Dani egyszer csak betoppant, ami azt jelentette, hogy már 7 óra is elmúlt, szóval igazából vagy másfél órát töltöttem a válogatással. Óvatoskodva nézett rám, hogy felmérje az idegeim állapotát, de amikor látta, hogy nyoma sincs a reggeli feszültségnek, akkor megnyugodott.

Én persze rögtön bocsánatot kértem tőle, szántam-bántam a reggeli kis közjátékot, ő meg csak legyintett egyet, azt mondta, már megszokta. Azért ezen egy kicsit felháborodtam, mert nem tartom magam kifejezetten hisztériás természetnek, de úgy tűnik, hogy tévedtem.

Aztán persze gyorsan, mielőtt még jobban elkalandoztam volna, megrendeltem néhány ruhát.  Már ettől is sokkal jobb kedvem lett. Szerencsére mindegyik darab volt éppen raktáron, ezért abban bízom, hogy következő héten már föl tudom venni a munkahelyemre is az új darabokat.

Dani este aztán finoman célzott rá, hogy esetleg kiválaszthatnám a másnapi szettem, hogy ne ismétlődjön meg a reggeli incidens. Jó ötletnek tartottam, ezért amíg ő lement a közeli krimóba inni egy sört az egyik haverjával, addig elintéztem a dolgot. Persze közben is a megrendelt ruhák jártak a fejemben, és arról ábrándoztam, milyen jó lenne, ha amint megrendeltem a ruhákat, azonnal meg is kapnám őket. Persze ehhez az kellene, hogy kivitelezhető legyen a teleportálás, ami egyelőre tudtommal még nem lehetséges.

olcsó ruha webáruházMásnap reggel aztán minden remekül alakult, lehet, hogy azért, hogy az előző napit kompenzálja, de ez a reggel egyszerűen csodálatos volt. Danival még egy gyors közös reggeli is belefért, pedig ez nagyon ritkán fordul elő.

A munkahelyemen persze aztán nem bírtam, az egyik kolleganőmnek, Ritának rögtön megmutogattam, milyen ruhákat rendeltem az olcsó ruhákat kínáló webáruházból. Ritának nagyon tetszettek a darabok, mondta is, hogy otthon ő is ránéz majd az oldalra.

Meséltem neki, hogy azért találtam meg, mert kifejezetten olcsó ruhákat kerestem, a wellnessezésünk miatt ugyanis jelentősen megcsappant az anyagi keretem.

Persze már kinéztem pár olyan darabot is, amit majd a következő fizetésem után fogok megrendelni. Igazából spórolnom kéne az új autóra, de nem bírtam ellenállni, annyira tetszettek a ruhák.

Dani ma este aztán azt mondta, szerinte nem kéne tovább nézegetnem az oldalt, mert különben az összes pénzemet erre fogom költeni. Persze csak olyan finomkodva tette ezt a javaslatot, nehogy újra sárkánnyá változzak, most, hogy ruhákról beszélgetünk.

Remélem, ennek a hétnek a végén megérkeznek a ruháim, lassan odáig jutok, hogy velük álmodom, ami szerintem már nem olyan egészséges.

Dani azt mondta erre, hogy úgy látja, rám az olcsó ruha webáruházak is veszélyesek lehetnek, de erre persze már elnevettük magukat mindketten.