Azt hitted, hogy mindent láttál már? Hát nem! A monopoly-dömping

Nagy szerencsénk van a férjem munkahelyével, ugyanis minden nyáron biztosítanak neki valahol belföldön egy wellness szállóban egy hetet, amit a családjával tölthet ott. Ezt adják extra juttatásként a családosoknak. Minden évben nagyon szuper helyet találnak és ez tavaly nyáron sem volt másképp. Egyelten problémánk volt csupán:

és az az időjárás volt.

Erről természetesen sem a munkáltató, sem a szálloda nem tehetett. Minden remek volt, jók voltak az ételek, kiváló a szoba és a wellness részleg is szuper, viszont egyáltalán nem tudtunk kimozdulni a szálló területéről, és három nap eltelte után a 11 és 13 éves gyerekeim kicsit besokalltak. Ők nem jöhettek be a szaunába, a gyerekmedencét is megunták és a pezsgőfürdő is unalmassá vált.

Azt pedig ÉN nem akartam…

…hogy egész álló nap tévézzenek. Ezért hát segítséget kértünk a személyzettől, hogy milyen tippje van, gyermekek lefoglalására. Hatalmas örömmel mutatta meg nekünk az úgy nevezett játszós szobát. Ahol is első sorban a kisebbek számára volt játékok és kifestő könyvek, de az enyéimnek is akadtak ott például könyvek.

És természetesen nem utolsó sorban, a szálloda büszkesége:

A monopoly gyűjtemény!

Hát, ha eddig azt hitted, hogy ismered az összes típusát a monopolynak, akkor hatalmasat tévedtél! Legalább 20 különböző monopoly sorakozott a külön erre a célra elkülönített szekrényben!

Innentől kezdve nem is volt kérdés, hogy mivel fogjuk szinesíteni a családdal együtt töltött időt a következő napokban, de legalábbis addig, amíg ki nem süt újra a nap.

Kipróbáltuk az összes monopolyt, amit a szobában találtunk. Egy pillanatig sem volt unalmas, hiszen, hiszen mindegyik játék esetében az adott történethez kapcsolódó kártyák vannak, így minden játékkal újabb és újabb szórakozási lehetőségek elé néztünk.

Később aztán megkérdeztem az egyik lobby boyt, hogy mégis hogyan tettek szert ennyi különböző monopolyra, mert én eddig az üzletekben jó, ha öt különbő típusra bukkantam, de általában azok is inkább a felnőtt és gyerek változatok voltak, több különbséget nem mutattak.

Nagyon készséges volt az úriember, ugyanis rögtön odakísért egy számítógéphez és megmutatta, hogy melyik oldalról szerezték be a monopoly gyűjtemény alapjait.

Ezen az oldalon nem csak társasjátékok, hanem első pillantásra a világ minden játéka meg volt található. Mint az alkalmazott mesélte, azért rendeltek innen első sorban, mert egy füst alatt több mint 15 különböző monopolyt szerezhettek meg, ráadásul szállítási költség nélkül, hiszen ennyi társas bőven többe került, mint 20.000 Ft, afölött pedig az oldalt üzemeltetők ingyen szállítják ki a játékokat.

Hát ez a lehetőség nagyon megtetszett nekem és el is határoztam, hogy még ittlétünk alatt én is megrendelem a gyerekeknek a kedvencüket, ráadásul előkészülök az ősszel ünneplendő szülinapjaikra is, így a nyár hátra levő részében hátradőlhetek azzal a biztos tudattal, hogy a lehető legjobb ajándékokat szereztem meg a gyermekeimnek.

Otthon aztán megmutattam a férjemnek is az oldalt, aki rögtön továbbította a nővérének, aki fontos üzleti munkája miatt mindig nagyon el van úszva a gyermekei ajándékait illetően és gyakran minket kér meg rá, hogy szerezzünk nekik valamit, aztán majd kifizeti. Lássuk be, hogy ez nem a legjobb megoldás, így viszont tényleg ő választhatja ki a játékokat, és így azok az ő gondoskodását és szeretetét fogják majd tükrözni. És ennek az oldalnak a segítségével ezt egy ebéd elfogyasztása mellett is megoldhatja.

Úgyhogy elmondhatjuk, hogy a tavalyi céges nyaralásunk több szempontból és hosszú távon is kikapcsolódást nyújtott számunkra, hiszen azóta rengeteg időnk marad arra, hogy egymással és ténylegesen a gyerekeinkkel foglalkozzuk, ne pedig sorban állással egy tömött játékboltban, ahol ráadásul nincs is akkor választék mint itt.