Egy wellness szállodában is nagyon fontos a megfelelő állványrendszer

A húsvéti időszakban hagyományosan elmenekülünk otthonról – nem tudom, pontosan miért alakult ez így. Talán anyám néma tiltakozása volt ez az ellen, hogy számára minden sátoros ünnep előzöngéje a takarítással és a mosógép csúcsra járatásával, maga az ünnep pedig a tűzhely melletti állhatatos ácsorgással telik. Húsvétkor nem volt hajlandó a sonkával, a főtt tojással, a salátákkal, s a pálinkatöltögetéssel bíbelődni, hanem mindig elutaztunk valahová. Ez aztán jó emlékként maradt meg bennem, s felnőttként magam is hasonlóan teszek minden egyes alkalommal. Felénk már egyébként sem divat a locsolkodás.

A legutóbbi kiruccanáskor egy elég különleges szállodában kötöttünk ki. Nem a szokványos padlószőnyeges, fabútoros, tapétás berendezés fogadott bennünket, hanem egy modern, egyesek számára talán furcsa vagy riasztó, de számomra nagyon vonzó enteriőr. A fehér falakon különböző, élénk színekben pompázó geometriai formák jelentek meg, nagy gondossággal felfestve, a szobákban beépített szekrények helyett fém állványrendszer futott végig, ez szolgált tárolókapacitásként.

A szálloda vezetője az esti svédasztalos vacsoránál elvegyült a vendégek között, s mi is szóba elegyedtünk vele, szóval nem tudtam nem megkérdezni tőle, hogy mi motiválta ezt a rendhagyó dizájnt. Elmosolyodott, hogy sosem találnám ki, mi történt. Mit mondta, korábban teljesen átlagos volt a hotel, pont olyan, amilyen bármelyik, ám a tulajdonos, akinek a faiparban is vannak érdekeltségei, néhány éve kapcsolatba lépett egy céggel, hogy egy komolyabb állványrendszer kialakításában kérje a segítségüket. Az egyik raktárát kiválóan felszerelték raklapos polcrendszerrel. Megihlette az állványkeretek, áthidaló gerendák, fémketrecek, raklapok szimmetriája, s mivel egyébként sem produkált olyan bevételt a szállodája, amire számított volna, úgy döntött húz egy merészet – ennek a megnyilvánulását láthattuk magunk körül. A vezető elmondása szerint bejött a váltás, sokan, főleg fiatalok kifejezetten a rendhagyó környezet miatt jönnek ide, de még videoklipek forgatására, fotózásokra is gyakran bérelik a helyiségeiket, mióta megújult a küllemük.

Megnéztem ennek a cégnek az oldalát, s azt kell mondjam, nagyon meggyőző a munkájuk. Arra gondoltam, a bátyám öntödéjébe is jól jönnének ezek az elemek, kiváló szolgálatot tenne számára egy strapabíró állványrendszer, szóval gyorsan át is küldtem neki az ezzel kapcsolatos információkat tartalmazó oldalt. Először nem akarta megnyitni az üzenetemet – valószínűleg azt hitte, megint egy humoros videót kap, melyek kapcsán már többször kinyilvánította, hogy nem tart rájuk igényt –, de aztán felhívtam, hogy kivételesen értelmes dolgot küldtem nézzen utána.

Belátta, hogy ez egyszer érdemes volt elolvasni azt is, amit tőlem kap. Elmondta, hogy már nagyon régóta keres olyan horganyzott acélból készülő állványrendszert, mely az igényeihez mérten rugalmasan alakítható, s megfelel a különféle biztonsági szabványoknak. Büszke vagyok rá, nagyon felelősségteljes vállalkozó, aki nem a beosztottjai biztonságán, illetve testi épségén próbál meg spórolni.

Nagyon fontos volt neki, hogy megfelelően ki tudja használni a teret, ne kelljen pl. azért üresen hagynia a raktár bizonyos tereit, mert a rakodásnál használt targonca nem fér hozzá másként a polcokhoz. Talált erre is opciót, ha jól emlékszem, drive-in a neve ennek az állványrendszer kapcsán kifejlesztett megoldásnak, amelynél sínekkel oldják meg a hozzáférhetőséget, s így sokkal mélyebbre tudja juttatni az árut a targonca, anélkül, hogy minden területhez közvetlenül hozzá kellene férnie. Említett még néhány megoldási lehetőséget, de be kell valljam, ezek már annyira összetettek voltak, hogy a felét sem értettem. Számomra a polc, illetve az állványrendszer is eddig egy teljesen egyszerű tárgynak, szerkezetnek tűnt, s lám, mégsem csupán erről van szó.