A jól megérdemelt kikapcsolódás

Időnként megelégeli az ember a szürke hétköznapokat, és ha csak egy kicsit is, de jól esik kiszakadni a környezetéből. Változó, hogy mi az, ami ilyenkor jót tesz az embernek, de egy kis kényeztető wellnessnek nem sokan tudnak ellenállni. Pláne akkor, ha van kivel ezt megosztani, és esetleg még valami kellemes időtöltést mellé lehet csapni. Akár csak egy kis kirándulás, motorozás, vagy bulizás. Ha pedig ez mind egyszerre megvan, akkor már meg is van a receptünk egy tökéletes hét létrejöttéhez.

Nem sokkal az államvizsgám és az egyik legnagyobb projektem lezárás után kijött rajtam az összes fáradtság, amit pihenésmentes félév során magamba halmoztam. Szerencsére ezt a párom is észrevette, és rávett, hogy utazzunk el kicsit a problémák elől, hiszen nehéz időszakon vagyunk túl, mind a ketten megérdemlünk egy kis kényeztetést. Kitaláltuk, hogy csak a közeli wellness szállóba megyünk, ahol naponta lazíthatunk, felderíthetjük a közeli kirándulóhelyeket és még motorozhatunk is. A közelben maradás pedig azért volt elengedhetetlen, mert pont a hét közepén jegyünk volt egy olyan koncertre, amit már hosszú idő óta nagyon vártunk, és így nem tűnt macerásnak a kikapcsolódás, pihenés és a bulizás összehangolása.

Elhatározásunk szerint is cselekedtünk, azt leszámítva, hogy annyira belejöttünk a motorozásba, hogy a bukósisak csak álmunkban és a koncerten került le a fejünkről, így sétálgatós kirándulásra végül nem kerítettünk sort. A wellness napközben felfrissített, a motorozás pedig esténként olyan nagy szabadságérzetet adott, hogy így egyáltalán nem volt zavaró az extrán kicsi hotelszoba. Az egész héten mindösszesen csak annyi problémánk volt, hogy a szobán kívül sehol nem éreztük biztonságban sem a motort, sem a bukósisakot. A szobában viszont tényleg botrányosan annyira kevés volt a hely, hogy már amikor a bukósisakokat bevittük, akkor is mintha megfeleződtek volna a terek. Egyébként, ha tehettem volna, nem is vittem volna magammal bukósisakot erre az útra, mert ez pont a végeláthatatlan szabadságról szólt, de ezzel ugye korlátozzuk magunkat, még ha a biztonság érdekében is.

Túllendültem hát ezt a kényelmi és törvényi előírást illetően, és élveztem úgy a helyzetet, ahogy volt. Szerencsénkre a koncert is szuperül sikerült, végig csodálatos időnk volt, valamint egy véletlenül megtalált földúton egy pillanatig még bukósisak nélkül is mentünk a motorral. A vége felé már egy kicsit izgultam, hogy mi történik, ha észrevesznek, de szerencsére mi vettük észre őket hamarabb, így nem adódott kellemetlen szituáció, mert gyorsan vissza tudtuk kapni a bukósisakokat.

Most szerencsénk volt, megúsztuk büntetés nélkül, de legközelebb már nem biztos, hogy az lenne, szóval ebből nem csinálunk hobbit. Javaslom, hogy Ti se vagánykodjatok soha a bukósisak nélküli motorozással!