Wellness, pletyka, ausztriai munkák

A sok munka felemészti az ember testét, lelkét és néha muszáj egy kicsit kikapcsolni. Egy húzósabb üzleti útról hazatérve jól esik a családdal lenni, de még jobb, ha elmegyek és kikapcsolódok egy kiadós wellness hétvégén. Érdekesnek tűnhet, de én jobb szeretem ezeket a hétvégéket egyedül tölteni, mint párommal vagy a családdal, mert ilyenkor tényleg csak magam vagyok és a felgyülemlett stresszt nem a családon vagy a környezetemen vezetem le, hanem inkább kiizzadom a saját gondolataimba merülve. Amiért még szeretem egyedül tölteni a kikapcsolódás adta élvezeteket, az nem más, mint, hogy könnyebben keveredek beszélgetésbe másokkal, hisz nincs akivel kötelező lenne a kommunikáció. Kicsit önző dolognak hathat ez, de úgy gondolom mindenkinek meg van a maga igénye, amiből nem akar engedni.

Ausztriába szólított ki legutóbb a munkám. Tavaly is voltam ezen a térségen, csak egy másikba és akkor is és most is azon lepődtem meg, hogy rengeteg magyar dolgozik kinn. Volt időm beszélgetésbe keveredni egy magyar szobalánnyal. Elmesélte, hogy volt szerencséje itt állást találni. Egy magyar közvetítőn keresztül jött ki, aki sok ausztriai és dél Tirol térségében lévő vendéglátó egységgel váll kapcsolatban és a főszezonba, szinte biztos sikerrel tud állást találni azoknak, akik vállalkoznak arra, hogy itt jussanak egy kicsit több betevőhöz. Nagy vonalakban elmesélte a menetét, hogy otthon a karosszéktől, hogyan jutott ebbe a szobalányi pozícióba.

ausztriai munkák

A kereső dobta ki neki ezt a lehetőséget, és átböngészte a jól átlátható, letisztult oldalt. Elég jó referenciákat talált rajta, ezért úgy gondolta nem veszthet vele semmit, inkább csak akkor. ha nem próbálja ki. Két féle úton tudott érdeklődni, jelentkezni, az egyik a jól bevált ”telefonos segítség”, a másik, talán a fiatalabb generációnak kedvez, az oldalon név, telefonszám és email cím meghagyásával egy rövid üzenet küldésével. Mind a két esetben a telefonos ügyfélszolgálat felhívja, visszahívja a kedves érdeklődőt és teljes körű tájékoztatást ad. Már ez a profi ügyintézés elég szimpatikus tud lenni a komoly érdeklődnek. Amennyiben minden feltétel elfogadható, egy rövid telefonos interjút kell majd megejteni, mert a német nyelvtudás szükséges, hisz ezen a területeken a német nyelvtudás aranyat ér, mert sokkal komfortosabban érzi magát az ember, ha idegen környezetben, legalább meg tud szólalni. Ez azért fontos, mert később majd németül kell telefonon egyeztetni a munka részleteiről a hotel, motel ügyintézőjével. A magabiztos munkaerő a jó munkavégző, tehát ez a rövid kis német nyelvet felmérő teszt a munkáltatónak is kedvez. Ezen a fordulón is túl már csak annyi marad, hogy küld az ember egy önéletrajzot, amit ha szükséges felturbóznak, hogy a legínycsiklandozóbb lehetőséget nyújtsa a szállodáknak. Az bemutatkozó levél kiküldése után, már csak az embernek kell válogatnia, hogy melyik ajánlatot fogadja el. Azt majdnem elfelejtettem megemlíteni, hogy párban is lehet jelentkezni az ausztriai munkákra!

Szerintem elég kedvező lehetőség német nyelvtudóknak, főleg ha nem irtóznak a vendéglátós munkától.

Hazatérve az utamról, a hétvégémet egy kellemes fővárosi wellnessbe töltöttem. A szaunába beszélgetésbe keveredtem egy hölggyel, aki elmesélte, hogy a férje szakács, de hamarosan meg fog szűnni a munkahelye, ezért új lehetőségek után kutat, bár inkább külföldön, mert jobban megfizetik az embert. Én természetesen ajánlottam neki az üzleti utamon megismert pályáztató céget. Elmeséltem a hallottakat és láttam, hogy egy jó megoldást kínáltam neki. A férje tud is németül, nagy szakmai tapasztalata van, szóval biztos valami jó fizető állást fog találni, és ha vele tart, akkor egy szezon alatt meg tudják szedni magukat annyira, hogy akár egy lakás alapba bele tudjanak fektetni.

Jól esett, hogy tudtam segíteni máson. Ezért is szeretem a munkám és a wellnesst összekötni, mert a kinti tapasztalataimmal lehet másoknak is tudok segíteni!